Роза като идва мама, лавандула за релакс и сандалово дърво... за любов

bash_pastel.jpg
Минимализъм не означава да премахнете неща, които обичате. Минимализъм е премахването на онова, което ви разсейва от нещата, които обичате.
— Джошуа Бекър, автор на книги за минимализъм

"Кога хората палят свещите ви?", задавам въпроса на красивите създателки на ароматни свещи I/TEMS. В отговор получавам мантрата на Сара: паля тази с аромат на роза като идва мама, лавандула - за релакс и сандалово дърво... за любов. Други техни клиенти са споделяли, че уханията на свещите ги пренасят в спомени за отминало време или провокират неочаквани емоции. "С аромата на Fig Leaves (в превод - смокинови листа) искахме, например, мислено да отведем хората в атмосферата на топла юлска вечер в Созопол, някъде из калдаръмените му улици с надвиснали смокинови дървета. Една жена ни разказа, че в студените есенни дни избира именно тази свещ, за да задържи максимално дълго усещането за лято."

Всяка свещ е създадена да поглези сетивата. Фантастичните илюстрации на Розалина Буркова, първи събуждат илюзията за един нереален свят, в който камъните оживяват, а колите се носят под розови облаци. С разгарянето на пламъка се разгръща и ароматът на магически градини, обрасли с тропически цветя и сладки плодове. Всичко те кара да се отпуснеш и да помечтаеш. "За да постигнем този многопластов аромат, следваме техниките за изработка на класическите френски парфюми. Също като при тях, свещите ни имат своята повърхност, сърцевина и база. Първото ухание след запалване е равно на есенцията, която вдишваме при непосредствено впръскване на кожата. След около два часа се разкрива пълния букет от флорални нотки."

Питам момичетата от I/TEMS дали при свещите има мода. Оказва се, че да. "Всеки сезон са актуални нови аромати. В момента, например, всички са луднали по земното ухание на една малка тревичка, наречена ветивер. Ние също сме я включили в новата ни есенна колекция." Свещите от колекцията Essentials, обаче, остават едни от най-търсените. "Ванилията, розата и лавандулата са класически и изключително разпознаваеми. Примесени с необичайни етерични масла, обаче, ароматите ни се разгръщат в различен нюанс за всяко обоняние." Обичаме да запалваме свещ всеки път когато имаме нужда от вдъхновение или от нежна емоция.

Витая.

Home, LifestyleNadya Nikolova