Коледно спокойствие

bash_xmasjoy.jpg

Тази година си направих труда да проверя резултатите които Google открива за "коледна треска". 8 000. А този за "коледно спокойствие"? 9. Дали не сме забравили, че всъщност празнична нощ е тиха и смирена? И че не се продава в магазина?

Традиционно подготовката на моето семейство за празника сякаш започваше и завършваше със закупуването и поставянето на изкуствена елха с блещукащи лампички, пластмасови топки и найлонови гирлянди. На масата, до шоколадовата статуетка на Дядо Коледа, се клатушкаха пеещи играчки върху червена покривка. Изкуствена декорация за изкуствени емоции.

Днес вярвам, че подготовката за истинска Коледа се състои в създаването на уютна и приятна атмосфера, в която човек да се отпусне с близките си. Започнах да залагам на истинска елха, или клонка от нея, украсена с малко, но ръчно изработени декорации. Паля свещ с ухание на канела, пускам тих джаз и оставям включени само лампите, излъчващи мека светлина. Остава единствено да се преметна с топло одеало, за да ме обземе коледно спокойствие.

Завивам се.

Xmas, Lifestyle, HomeNadya Nikolova