10 откровени въпроса в навечерието на Новата година

bash_newyear

В последните дни на декември, когато празничното настроение взема връх над делничните навици, е добра идея да се обърнем назад и да помислим да всичко, което ни се е случило и сме постигнали през предишните 12 месеца.

Годишният обзор представлява чиста доза практикуване на осъзнатост. Забавяме темпото, за да си припомним и осмислим всички малки и големи неща, които са били част от живота ни през изминалата година. Единствено благодарение на преживяното можем да оценим кое всъщност ни е направило истински щастливи и кое ни е разочаровало, кое е важно за нас и кое - не чак толкова.

Поглеждайки честно назад към миналото, можем да сме сигурни, че целите които си поставяме занапред отразяват нашите собствени приоритети, а не привнесени от медиите или заобикалящата ни среда такива. Може да осъзнаем, че новата работна позиция за която работихме здраво през 2015-та, ни донесе повече творческа свобода и възможността да се нанесем в по-голямо жилище през 2016-та, но и ни взе от времето със семейството и от здравето. Струва ли си отчаяно да продължаваме да преследваме следващото кариерно стъпало и през 2017-та или приоритетите ни вече са други?

Предлагаме ви да си зададете още няколко въпроса в навечерието на 2017-та, които да ви помогнат да помислите върху различни аспекти на вашите лични преживявания през изминалата година:

1. Коя беше най-добрата новина, за която научихте?

2. Кой беше най-приятният комплимент, който получихте?

3. Как се развиха взаимоотношенията ви със семейството?

4. Какво създадохте собственоръчно?

5. Коя гледка няма да забравите?

6. Кои притеснения се оказаха напълно неоправдани?

7. Коя беше най-добрата ви покупка?

8. Кой е моментът, който сте увековечили с най-много снимки?

9. За какво се събудихте най-рано?

10. Сещате ли се за някоя дейност, в която тотално загубихте представа за времето?

Благодарим.

Xmas, Lifestyle, HomeNadya Nikolova